Hodočašće u zavičaj Ivana Pavla II

Posjet zavičaju poljskoga pape

'Ivane Pavle II., hvala!' 

Czestochowa - Wadowice - Krakow

(15-19.travnja)


voditelj putovanja Domagoj Pejić (informacije na 091/ 600 1390)


1.dan – srijeda – 15. 04. - polazak iz Zagreba u 22,00. Ugodna vožnja prema Poljskoj.


2.dan – četvrtak – 16.04. - u prijepodnevnim satima dolazak u Czestochowu, glavno Marijansko svetište u Poljskoj. Misa na poljskom jeziku, razgledanje svetišta. Odlazak za Krakow. Posjet vojnom groblju Rakowicki i grobu u kojem počivaju majka, otac i brat Ivana Pavla II. Odlazak u hotel. Večera i noćenje.


3. dan – petak – 17.04. - Doručak. Posjet krakowskom naselju Debniki; podrumskom stanu u kojem je mladi Karol Wojtyla živio s ocem i u kojem mu je umro otac. Odlazak do crkve Sv.Stanislava Kostke i kapelice u kojoj je budući papa osjetio svećenički poziv. Posjet Svetištu sv.Ivana Pavla II. 'Ne bojte se' u kojem se nalazi relikvija njegove krvi i u kojem je izložena papina krvava reverenda. Slijedi odlazak do Svetišta Božjeg Milosrđa. Sudjelovanje u pobožnosti Božjem milosrđu te misno slavlje na poljskom jeziku. Povratak u hotel. Večera i noćenje.


4. dan – subota – 18.04. - Doručak. Izlet do Wadowica, rodnog grada Karola Wojtyle. Posjet crkvi u kojoj je kršten, osnovnoj i srednjoj školi koje je pohađao te crkvi Sv.Josipa u kojoj je kao desetogodišnjak primio škapular. Obilazak Muzeja obiteljske kuće Wojtyla u kojoj je rođen mali Karol i u kojoj mu je umrla majka. Povratak u Krakow i obilazak središta kraljevskog grada: katedrala na Wawelu, središnji gradski trg, Jagelonsko sveučilište koje je pohađao student Wojtyla, dvorište Nadbiskupije u kojoj je živio nadbiskup Wojtyla, crkva Sv.Petra i Pavla u kojoj su mu vjenčani roditelji.. Misa na poljskom u crkvi Sv.Mikolaja u kojoj je krštena njegova majka Emilia. Povratak u hotel. Večera i noćenje.


5. dan – nedjelja – 19.04. - Doručak. Misa na poljskom u crkvi Majke Božje Kraljice Poljske u Nowoj Huti koju je krakowski nadbiskup sagradio unatoč komunističkom protivljenju. Polazak za Zagreb u koji se, uz potrebna zadržavanja, stiže u kasnim večernjim satima.

First minute cijena 1550 kn


Sve informacije na https://bergman-putovanja.com/czestochowa-wadowice-krakow-15-19-4-2020/